بوی مشمئز کننده سیر که برای برخی از افراد
زننده است، از طریق تنفس و حتی پوست بدن فرد پس از مصرف آن قابل حس است.
به رغم این، کارشناسان گیاهان دارویی در سرتاسر جهان این گیاه را به عنوان
یکی از مهمترین داروهای گیاهی تلقی می کنند. این گیاه در میان بسیاری از
فرهنگها در طول هزاران سال هم مصرف غذایی و هم مصرف دارویی داشته است.
کارگران ساختمانی که اهرام مصر را می ساختند برای مراقبت از خود در قبال
بیماریها مقدار معتنابهی سیر مصرف می کردند. گورکنان اوایل قرن نوزدهم در
فرانسه دم کرده سیر خرد شده را به صورت عرق مصرف می کردند تا ابتلای آنها
به طاعون را که جان بسیاری از انسانها را در اروپا تلف کرد، پیشگیری کند.
در طول جنگ جهانی اول و دوم به سربازان سیر داده می شد، تا از بیماری
قانقاریا پیشگیری شود.
زنجبیل اصالتاً یک گیاه چینی و هندی است و در این کشورها در طول بیشتر از
4000 سال در پخت و پز غذا مصرف شده است. از آنجا که مردم علاقه وافری به
طعم تند و بوی معطر آن داشته اند و نوعی خاصیت گرمایی داشته و برای درمان
درد معده مؤثر بوده است، کاشفان و جهانگردان در سرتاسر نقاط گرمسیری آن را
کشت داده اند. ریشه این گیاه در درمان سرگیجه، تعریق، تهوع و استفراغ ناشی
از بیماریهای حرکتی یا دریازدگی مؤثر واقع میشود. این گیاه همچنین گلودرد،
سردردها، پاره ای از انواع دردهای قاعدگی و آرتریت و تب و درد ناشی از
انواع سرماخوردگیها و آنفلونزا را درمان می کند.