مهمترین خاصیت بادمجان کمکالری بودن آن است و مصرف آن باعث باز شدن عروق خونی و تقویتکننده معده میشود.... مهمترین خاصیت آن کمکالری بودن آن است، به همین علت غذای بسیار خوبی برای کسانی است که میخواهند وزن کم کنند؛ زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز است بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد؛ زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در کسانی که آسم و برونشیت دارند، باعث تحریک این بیماریها میشود بادمجان اثر نرمکننده، برطرفکننده یبوست، ادارآور دارد و به علت دارا بودن آهن در رفع کمخونی بسیار مفید است. همچنین ریشه بادمجان، شاخههای خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون دارد بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیتهای حاصل از خوردن قارچ سمی است. مصرف بادمجان، گرفتگی رگها را باز میکند و افراد را از خطر سکته قلبی حفظ میکند برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند، این جوشانده درمان اسهال خونی است. جوشانده ریشه بادمجان برای درمان بیماری آسم مفید است آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج میشود نیز برای خشک کردن عرق دست و پا، بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق میکند و باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند، مفید است بهترین روش پخت بادمجان، آبپز کردن و پختن در فر است؛ زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معدههای ضعیف مناسب نیست افرادی که بواسیر و درد چشم دارند، نباید از بادمجان استفاده کنند؛ زیرا بیماری آنها را تشدید میکند. این گونه اشخاص اگر میخواهند بادمجان بخورند، بهتر است آن را با گوشت و روغن یا سرکه بپزند و بخورند
بادمجان حاوی فیبر بالایی است و برای درمان یبوست و کاهش کلسترول مفید است و به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم پایین، برای کاهش فشار خون بسیار سودمند است
بادمجان بازکننده عروق خونی و تقویتکننده معده و ادرارآور است. خوردن بادمجان بوی عرق را در بدن از بین میبرد و خاکستر بادمجان نیز به صورت مخلوط با سرکه برای معالجه زخمهای جلدی موثر است
بادمجان به علت داشتن یک ماده سمی به نام سولانین برای اشخاصی که سابقه حساسیت دارند، مفید نیست